ZomerFeest logo KLEIN

Leerlingenorkest

Op dit ZomerFeest treedt ook het LeerlingenOrkest van Harmonievereniging Barendrecht weer op. Zij spelen vandaag op het Doormanplein. Het LeerlingenOrkest is een orkest voor beginnende jonge muzikanten (ca. 6-12 jaar) die nog kort les op hun instrument hebben. De laatste tijd zijn er veel kinderen bijgekomen, met name veel kinderen op de blokfluit. Sommige kinderen spelen pas een paar maanden. Elke vrijdagmiddag oefenen zij met elkaar in het Trefpunt met hun dirigent Ivo Kouwenhoven. In het orkest zitten veel verschillende instrumenten, zoals blokfluiten, dwarsfluiten, trompetten, saxofoon, trombone, keyboard en violen. Ook zijn er kinderen die met veel plezier op het slagwerk spelen.

De kinderen hebben de laatste tijd hard geoefend en zij zullen voor jullie een afwisselend concertje geven. Bij de laatste twee nummers zullen zij samenspelen met de kinderen uit het JeugdOrkest. Het JeugdOrkest is namelijk de volgende fase voor de kinderen uit het LeerlingenOrkest. Het is daarom extra leuk om nu al samen te kunnen spelen! Hun vaste dirigent Ivo Kouwenhoven is vandaag helaas verhinderd maar Jacinta Floor zal vandaag het LeerlingenOrkest enthousiast dirigeren. 


Lijkt het je leuk om ook een instrument te komen spelen bij de Harmonievereniging? Neem dan contact op met onze Leerlingencoach Maria Prooi: 06-42412638. Zij kan jou precies uitleggen wat je allemaal kunt doen en leren bij onze vereniging